ΝΤΟΥ... ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ!!!!




Οι περισσότερες από εμάς δυστυχώς δεν διαθέτουμε τεράστια δωμάτια με μεγάλες ντουλάπες. 
Καλούμαστε να «βολέψουμε» τα ρούχα μας σε μικρότερο χώρο από τον πολυπόθητο… Τι θα κρατήσετε; Τι θα πετάξετε και τι θα δωρίσετε;
 Για να το ανακαλύψετε ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα και αναδιοργανώστε το ‘ρουχοκόσμο’ σας! Πώς λύνουμε λοιπόν τα προβλήματά μας; 
Εκκαθάριση: 
Ένα καλό ξεκαθάρισμα στα ρούχα της ντουλάπας σας αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να βάλετε τη ζωή και τα ρούχα σας σε τάξη.

Ξεκινήστε από τα βασικά. Μεταφέρετε όλα τα ρούχα επάνω στο...
κρεβάτι και αναλάβετε τη διαδικασία της εκκαθάρισης. 
Προκειμένου να διευκολυνθείτε είναι καλό να σχηματίσετε τελικά χωριστές στοίβες ρούχων: αυτά που φοράτε και σας βολεύουν,
 αυτά που έχουν ελαττώματα και δεν τα φοράτε, αυτά που δεν σας κάνει το χρώμα τους ή το… νούμερο και αυτά που μάλλον δε θα φορέσετε ποτέ.
 Όταν αποφασίσετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε (από τα ρούχα που έχετε καιρό να βάλετε), τοποθετήστε τα δίπλα σε καινούργια με τα οποία ταιριάζουν, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν αναλόγως.
 Ασχοληθείτε προσεκτικά με καθένα από τα ελαττωματικά ρούχα ώστε να διαπιστώσετε εάν το ελάττωμα  διορθώνεται ή όχι . 
Εάν διορθώνεται, τότε ξεχωρίστε τα συγκεκριμένα ρούχα σε μια σακούλα ή τσάντα για να τα πάτε στη μοδίστρα.
Εάν δεν μεταποιείται κάτι, τότε είναι καλύτερα να τα πετάξετε. Στην επόμενη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα ρούχα που δεν φοράτε συχνά για τους x λόγους. 
Η γραμμή του που είναι πολύ 90’s; Μήπως με παχαίνει; Μήπως δεν είναι της μόδας;
 Βασική φιλοσοφία είναι να μεταποιήσετε όσα σας αρέσουν αλλά θα τα θέλατε πιο κοντά, πιο στενά, πιο κάτι! 
Αν πάλι πιστεύετε ότι δε θα τα φορέσετε μάλλον ποτέ, τότε ετοιμάστε τα για την εκκλησία της ενορίας σας ή δωρίστε τα σε φίλους και φίλες που πιστεύετε ότι θα τους αρέσουν. 
Οργάνωση 
Τα ρούχα που φοράτε είναι ο κορμός της γκαρνταρόμπας σας. Πιθανόν να αποτελείται από τα σωτήρια μονόχρωμα πουκάμισα για το business look, τις κλασικές pencil φούστες, το αγαπημένο σας τζιν, το παλτό ή το τζάκετ σας ή τη φόρμα σας για το γυμναστήριο. 
Τα καταστήματα οργανώνουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να τα κάνουν πιο… ελκυστικά. Ακολουθήστε τον τρόπο τους οργανώνοντας τα ρούχα σας με ένα συγκεκριμένο κριτήριο, όπως για παράδειγμα ανά χρώμα, ή ανά ύψος. 
Βάλτε τα κοντά ρούχα (π.χ. πουκάμισα ή μπλούζες) μαζί σε μία μεριά της ντουλάπας ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο που περισσεύει από κάτω.
 Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ/ράφια για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια από κάτω ή προσθέστε έξτρα συρτάρια (π.χ. μεταλλικές συρταριέρες) ή ακόμα και ψάθινα / χάρτινα κουτιά αποθήκευσης. 
Αν η ντουλάπα σας είναι ψηλή, μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερη ράγα από κάτω, πάλι για κοντά ρούχα. “Γκρουπάρετε” τα ρούχα σας ανά χρώμα και είδος έτσι ώστε να σας παίρνει λιγότερο χρόνο να συνδυάσετε παντελόνι - φούστα – μπλούζα – σακάκι – πουκάμισο – γραβάτα το πρωί.
 Χρησιμοποιήστε ράφια και ράγες  που να μπορούν εύκολα να αλλάζουν θέσεις, γιατί έτσι θα  μπορείτε να αλλάξετε την οργάνωση τόσο συχνά, όσο πρέπει. Μια νέα εργασία, ίσως απαιτήσει, να φοράτε περισσότερα κοστούμια, δημιουργώντας μια ανάγκη για περισσότερο χώρο για κρέμασμα, από πριν.
Εκτός όμως απ’ τα ρούχα, σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας παίζουν και τ’ αξεσουάρ, καπέλα, ζώνες, τσάντες, φουλάρια, πασμίνες κι εσάρπες. 
Αντί λοιπόν να τα 'χουμε πεταμένα μέσα στην ντουλάπα, με αποτέλεσμα να φθείρονται πιο γρήγορα, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σ’ ένα απ’ τα συρτάρια μας ή τα ράφια της ντουλάπας κι έτσι και να τα προστατέψουμε, αλλά και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.
 Κι αν δεν έχει συρτάρια ή ράφια η ντουλάπα, μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε στην αγορά κρεμαστά υφασμάτινα ραφάκια, όπου μπορούμε να τακτοποιήσουμε πολλά απ’ τα πράγματά μας. 

Εξοικονόμηση χώρων Χρησιμοποιήστε κάποια από τα πολλά αξεσουάρ που κυκλοφορούν στο εμπόριο. 
Για παράδειγμα, κρεμάστε στη μέσα πλευρά των φύλλων της ντουλάπας, στενές κρεμάστρες για γραβάτες, ζώνες ή φουλάρια. 
Η αγοράστε πάνινες κρεμαστές παπουτσοθήκες που και αυτές μπαίνουν στο εσωτερικό της πόρτας. Υπάρχουν παραλλαγές σε μικρότερα ή μεγαλύτερα μεγέθη.
 Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για κάλτσες, ζώνες, τσάντες, γάντια, κασκόλ κλπ.
Στερεώστε στον τοίχο της ντουλάπας σας μία σανίδα από ξύλο κι επάνω της βιδώστε γάντζους.
 Μπορείτε εκεί να κρεμάτε τις ζώνες ή τα φουλάρια.
Τέτοια μικρά αξεσουάρ μπορούν να μας διευκολύνουν πολύ στην καθημερινή μας επιλογή ρούχων.
 Βρίσκουμε ότι χρειαζόμαστε πολύ πιο γρήγορα και χωρίς εκνευρισμό. Κι επίσης, όταν το κάθε τι έχει τη δική του θέση στη ντουλάπα, είναι πιο εύκολο να το βάλουμε πάλι εκεί από όπου το πήραμε. 
Τέτοιες πρακτικές λύσεις/εξαρτήματα υπάρχουν πολλά και μάλιστα με ιδιαίτερα μικρό κόστος.
Όταν φτιάχνετε τα συρτάρια σας, ορίστε ένα συρτάρι για κάθε χρήση, π.χ. ένα συρτάρι για εσώρουχα, ένα για πιτζάμες / νυχτικά, ένα για κάλτσες/καλσόν κ.λ.π. 
Αγοράστε διαχωριστικά που μπορείτε να τοποθετήσετε στο συρτάρι (ή χρησιμοποιείστε διαφορετικά κουτιά χωρίς καπάκι μέσα στο συρτάρι) για να χωρίζετε π.χ. τις κάλτσες σε χρώματα ή τα εσώρουχα σε σετ ώστε να μπορείτε εύκολα να τα εντοπίσετε.
 Διπλώστε τις κάλτσες σε ζευγάρια, είτε σε μορφή μπάλας είτε διπλωμένες στα 2 ή 3 ώστε τα ζευγάρια να είναι πάντα μαζί. 

Tips - Μην αποθηκεύετε ρούχα αξίας σε νάιλον ή χάρτινες σακούλες. 
Προτιμήστε υφασμάτινες σακούλες για την φύλαξή τους!-
Μη βάζετε ρούχα μέσα σε χάρτινα κουτιά, γιατί το χαρτόνι περιέχει οξέα και η κόλλα του προσελκύει ζωύφια.
- Ο μέσος όρος ‘ζωής’ ενός ρούχου στη ντουλάπα των Ελλήνων είναι περίπου τέσσερα χρόνια και για την 
ακρίβεια 47,7 μήνες - διάρκεια που ισχύει σχεδόν το ίδιο, τόσο για τα χειμωνιάτικα, όσο και για τα καλοκαιρινά ρούχα (48,2 μήνες και 47,2 μήνες αντίστοιχα).
*photo credits google

Protected by Copyscape Duplicate Content Protection Tool